Engine room
12/12/2022
ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΝΕΑ

Ευρωπαϊκή Περιβαλλοντική Έκθεση 2022

 

  • Η ετήσια έκθεση καταδεικνύει τη δέσμευση της Honda στις περιβαλλοντικές πολιτικές και πρακτικές σε όλα τα προϊόντα, την κατασκευή και τις εγκαταστάσεις της στην Ευρώπη
  • Το 2022 ολοκληρώνεται η φιλόδοξη στρατηγική εξηλεκτρισμού οχημάτων, τρία ακόμα ηλεκτροκίνητα μοντέλα θα παρουσιαστούν το 2023
  • Επένδυση σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και στη χρήση περισσότερων βιώσιμων υλικών σε πολλαπλές εγκαταστάσεις σε όλη την Ευρώπη

Η Honda Motor Europe δημοσίευσε την Ευρωπαϊκή Περιβαλλοντική της Έκθεση για το 2022, μία ετήσια σύνοψη των περιβαλλοντικών πρωτοβουλιών της εταιρείας στη Γηραιά Ήπειρο για το οικονομικό έτος από 21 Απριλίου έως 31 Μαρτίου 2022.

Η δημοσίευση της Ευρωπαϊκής Περιβαλλοντικής Έκθεσης 2022 καταδεικνύει τη δέσμευση της Honda σε περιβαλλοντικές πολιτικές και πρακτικές και καλύπτει αυτοκίνητα, μοτοσυκλέτες, μονάδες ισχύος και εξαρτήματα καθώς και πρωτοβουλίες που λαμβάνουν χώρα στα εργοστάσια, τα σημεία πωλήσεων, τα κέντρα logistics, τα περιφερειακά γραφεία R&D και τις αντιπροσωπείες της Honda.

Η Έκθεση περιλαμβάνει επίσης μία επισκόπηση των παγκόσμιων περιβαλλοντικών αποτελεσμάτων της Honda, που έχουν ληφθεί από την ευρύτερη Έκθεση Βιωσιμότητας της Honda για το 2022. Τα αποτελέσματα αυτά δείχνουν τις συνεχείς προσπάθειες της Honda να μειώσει σημαντικά τα επίπεδα εκπομπών ρύπων της και να βελτιώσει τις διαδικασίες ανακύκλωσης και την ανάπτυξη ανανεώσιμων πηγών ενέργειας πέραν της Ευρώπης.

Πιο συγκεκριμένα, το 2022 σηματοδότησε την ολοκλήρωση του φιλόδοξου στόχου της Honda να εξηλεκτρίσει ολόκληρη τη mainstream σειρά μοντέλων αυτοκινήτων της για την Ευρώπη. Τα πιο πρόσφατα μοντέλα που επωφελούνται από το βραβευμένο σύστημα μετάδοσης κίνησης e:HEV της Honda περιλαμβάνουν την 11η γενιά του αποκλειστικά υβριδικού Civic, το οποίο γιόρτασε την 50η επέτειό του το 2022, καθώς και το ολοκαίνουργιο Honda HR-V e:HEV

Η εταιρεία αποκάλυψε επίσης τρία νέα ηλεκτροκίνητα μοντέλα για την Ευρωπαϊκή αγορά το 2023 που θα αυξήσουν την προσφορά της στον ταχέως αναπτυσσόμενο τομέα των SUV. Οι νέες προσθήκες στην ανταγωνιστική κατηγορία των compact SUV θα είναι το αμιγώς ηλεκτρικό e:Ny1 και το αποκλειστικά υβριδικό ZR-V. Από την άλλη, το ολοκαίνουργιο CR-V θα είναι διαθέσιμο με επιλογές πλήρως υβριδικού e:HEV και plug-in hybrid e:PHEV συστήματος μετάδοσης κίνησης για πρώτη φορά στην Ευρώπη.

Στην Έκθεση, η Honda αναφέρεται στη δέσμευσή της στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής ως κορυφαία προτεραιότητα στις εγκαταστάσεις της. Η εταιρεία έχει μειώσει σημαντικά τις εκπομπές CO2 και τη χρήση ενέργειας στις ευρωπαϊκές δραστηριότητές της, μέσω επενδύσεων σε περισσότερα βιώσιμα υλικά και ανανεώσιμες πηγές ενέργειας σε πολλαπλές εγκαταστάσεις σε όλη την Ευρώπη.

«Η Honda συνεχίζει να τοποθετεί σταθερά τις ευρωπαϊκές της δραστηριότητες στην πρώτη γραμμή των παγκόσμιων φιλοδοξιών ηλεκτροκίνησης της εταιρείας», δήλωσε ο Katsuhisa Okuda, Διευθύνων Σύμβουλος της Honda Motor και Πρόεδρος της Honda Motor Europe. «Κατά τη διάρκεια της περυσινής χρονιάς, η Honda επέκτεινε το εύρος των καταξιωμένων τεχνολογιών ηλεκτρικών και υβριδικών συστημάτων μετάδοσης κίνησης στην Ευρώπη, ανοίγοντας το δρόμο για μια νέα γκάμα ηλεκτρικών μοντέλων με μπαταρία και υβριδικών εκδόσεων που θα αποτελέσουν μέρος της ευρύτερης ευρωπαϊκής γκάμας της Honda για πολλά χρόνια. Προσβλέποντας στο μέλλον, αυτό θα μας βοηθήσει να εργαστούμε για την επίτευξη των βασικών επιχειρηματικών μας στόχων, εξυπηρετώντας ταυτόχρονα τους φιλόδοξους στόχους μας για βιωσιμότητα στην Ευρώπη».

Άλλες βασικές εξελίξεις που αναφέρθηκαν κατά τη διάρκεια του Οικονομικού Έτους 2022 στο ταξίδι της Honda προς ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα ηλεκτροκίνησης και ανανεώσιμων πηγών ενέργειας για τις δραστηριότητές της στην Ευρώπη περιλαμβάνουν:

  • Μία νέα συνεργασία με την V2X Suisse Consortium που σηματοδότησε ένα σημαντικό ορόσημο στην ανάπτυξη του τομέα διαχείρισης ενέργειας της Honda. Το πρωτοποριακό project, το οποίο ξεκίνησε στα τέλη του 2021 και θα διαρκέσει μέχρι το τέλος του 2023, έχει σχεδιαστεί για να καταδείξει τον ζωτικό ρόλο των ηλεκτρικών οχημάτων και της τεχνολογίας αμφίδρομης φόρτισης στο μέλλον της διαχείρισης ενέργειας.
  • Λεπτομέρειες για την επόμενης γενιάς μονάδα eGX της Honda που τροφοδοτείται με μπαταρία, και είναι σχεδιασμένη για εμπορικά προϊόντα εξοπλισμού ισχύος. Η μονάδα eGX προσφέρει το ίδιο επίπεδο απόδοσης με τον στάνταρ κινητήρα βενζίνης GX, αλλά με χαμηλά επίπεδα θορύβου και κραδασμών, καθιστώντας την ιδανική για περιβάλλοντα όπου ο περιορισμός των επιπτώσεων του θορύβου έργων είναι σημαντικός παράγοντας, όπως σε εσωτερικούς χώρους ή κοντά σε κατοικημένες περιοχές. Η μπαταρία λιθίου ταχείας φόρτισης επιτρέπει την ανάκτηση ενέργειας στο 80% σε μία ώρα για μεγιστοποίηση του χρόνου απόδοσης και της αξιοπιστίας.
  • Πληροφορίες σχετικά με την Swappable Batteries Motorcycle Consortium (Κοινοπραξία Ανταλλάξιμων Μπαταριών Μοτοσικλετών) και τη στρατηγική της Honda για την προώθηση της τυποποίησης των ανταλλάξιμων μπαταριών και συστημάτων αντικατάστασης προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για την αυξημένη υιοθέτηση ηλεκτρικών μοτοσυκλετών.
  • Ενημέρωση για το project ηλιακών συλλεκτών στις εγκαταστάσεις της Honda Italia Industriale S.p.A, το οποίο θα ολοκληρωθεί τον Ιούλιο του 2023. Το σύστημα θα υποστηρίζει την παραγωγή 1,2 MW ανανεώσιμης ενέργειας και θα μπορεί να καλύπτει το 21% των ενεργειακών αναγκών των εγκαταστάσεων.
  • Πληροφορίες για την επένδυση της Honda στη θερμική ανάκτηση καυσαερίων μετά την καύση, μέσω μιας παρέμβασης εξοικονόμησης ενέργειας που συνίσταται στη χρήση εναλλάκτη θερμότητας για την ανάκτηση της αποβαλλόμενης θερμότητας από τα καυσαέρια κατά τη διαδικασία βαφής.
  • Απολογισμός για τη στρατηγική συνεργασία της Honda με τη Storm, κορυφαίο κατασκευαστή χερσαίων αιολικών πάρκων του Βελγίου, και την ανακαινισμένη εγκατάσταση φωτισμού στέγης και εξοικονόμησης ενέργειας στην αποθήκη της Honda στη Γάνδη του Βελγίου.

Για να κατεβάσετε την Ευρωπαϊκή Περιβαλλοντική Έκθεση 2022 παρακαλώ πατήστε εδώ.

Help me choose
ΒΡΕΣ ΤΗ HONDA ΣΟΥ
Επίλεξε την κατάλληλη μηχανή για εσένα
ΒΡΕΣ ΤΗ HONDA ΣΟΥ
Offers
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Δες τις προσφορές μας
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Dealers
ΣΗΜΕΙΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ
Διάλεξε το κατάστημα ή συνεργείο που σε εξυπηρετεί.
ΣΗΜΕΙΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ
Brochure
ΦΥΛΛΑΔΙΑ
Βρες το φυλλάδιο για τη μηχανή ή το σκάφος που σε ενδιαφέρει
ΦΥΛΛΑΔΙΑ